Getekende lamp met potlood punteslijper en papier

Ontwerp

Plan waaruit blijkt hoe iets er uit moet gaan zien.

Het begint allemaal met het ontwerp. Grafisch ontwerpen is eigenlijk niets anders dan het visueel vormgeven van ideeën in verschillende media, met als doel om mensen iets mee te delen. Dit klinkt heel logisch en simpel maar vereist de inzet van zowel artistieke als technische vaardigheden. Door mijn opleiding, werkervaring en creatieve geest ben ik misschien wel de juiste persoon voor jou of je bedrijf, om iets voor je te ontwerpen.

Merk of handelsteken van een bedrijf

Logo

Een goed begin is het halve werk, dit geldt zeker voor een logo. Het lijkt zo eenvoudig, even een logo ontwerpen. Echter is niets wat het lijkt, ook het ontwerpen van een logo niet. Zo zijn er verschillende voorwaarden waar een goed logo aan moet voldoen.

• Bedenk goed wie/wat je doelgroep is/zijn
• Wat wil je uitstralen?
• Een logo moet uniek zijn en niet lijken op het logo
van een conculega.
• Simpel, een logo moet zowel op groot als op klein formaat te herkennen zijn, het is daarom belangrijk om niet teveel kleine details aan te brengen
• Tot slot is het belangrijk dat een logo tijdloos is

Verder is het belangrijk dat het logo bij jou past, de uitstraling en de kleuren.

Weet je al wat je wilt maar kun je dit niet digitaliseren of juist nog niet dan kom ik graag langs voor een persoonlijk gesprek voordat ik aan de slag ga om een passend logo te ontwerpen.

Meer lezen

 Visuele identiteit van het bedrijf

Huisstijl

Voor het opmaken van een huisstijl komt nog iets meer kijken dan alleen het ontwerpen van een logo.
Want hoewel dat logo misschien wel aan de basis ligt van de huisstijl, kun je het logo niet zomaar klakkeloos overnemen op briefpapier, enveloppen, visitekaartjes en allerlei andere uitingen. 

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de verhoudingen van het logo goed zijn maar ook het lettertype, de kleur en uitstraling op elk product hetzelfde is. Voor de kleur werk je met kleurcodes en niet simpelweg met de woorden maïsgeel of muisgrijs. 
Ook het bestandsformaat waarin dit wordt aangeleverd bij een drukker is van zeer groot belang. 

Zo zie je dat ook bij het ontwerpen van een huisstijl heel wat komt kijken.  Uiteraard ben ik je hier ook graag mee van dienst.